كيفية عمل شرائح استيك جريل بالمنزل
كتبت/الشاف سالي هاني

كيلو جرام من الستيك جاهز من الجزار
نصف ملعقة فلفل أسود.
رشة ملح
ربع ملعقة جوزة طيب
ملعقتا صويا صوص
معلقتين خل
علبة قشطة أو كأس من كريمة الطبخ اللباني
بصلة مقطعة شرائح صغيرة
ملعقة زبدة غير مملحة
ملعقتا زيت نباتي
مارنيشن لحمه وهشرحلكوا طريقته لانه هيبقي اساس في اغلبية تتبيل اللحمه والفراخ
__الطريقه:
نضع اللحمه الشرائح في المارينيشن قبل الشوي ب8ساعات ثم نحضر طاسه تيفال او جرل يدوي.ثم نضع بها الاستيك بعد ان يكون تشبع بالمارنيشن ونضع الزيت بالمقلاه وبعد ان يسخن نضع الاستيك ويقلب علي فترات حتي يحصل علي اللون البني ثم نضع الصويا صوص وجوزة الطيب والخل والزبد وقليل من الماء ونضع فلفل اسود ويغطي بسلفر حتي السوي ثم نضع الكريمه اللباني او القشطه ويقلب جيدا بعد اضافة الكريمه