The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

طبق المكرونه بكريمة الفراخ والمشروم علي طريقه المطاعم

كتبت/الشاف سالي هاني

طبق المكرونه بكريمة الفراخ والمشروم  علي طريقه المطاعم
طبق المكرونه بكريمة الفراخ والمشروم علي طريقه المطاعم

لتحضير الفراخ :
صدور فراخ متقطعه شرائح
فلفل اسود – بابريكا

لتحضير الصوص:
مكعبات صغيره بصل
مشروم – علبه كريمه طبخ
جبن مبشور ( رومي او بارميزان )
كوب من مياه سلق المكرونه عليه مكعب مرق خضروات
م صغيره نشا
٢ فص توم مفروم ناعم – ١/٢ م صغيره فلفل احمر مفروم – م صغيره زعتر – جوزة الطيب

مكرونه ٣/٤ سوا
الشكل اللي تحبوه :

اول حاجه نتبل شرايح الفراخ ب فلفل اسود و بابريكا
‎وعلي النار زيت سخن ونار عاليه علشان الفراخ متنزلش مياه
‎نحط الفراخ اللي تبلناها ٣ لـ ٥ دقائق
‎بعد كدا نشلها علي جنب
‎ونبدا نحط باقي المكونات بترتيب ف نفس مكان الفراخ
‫(‬ البصل – التوم والفلفل الاحمر – المشروم – الزعتر وجوزه الطيب )
‎التقليب المستمر مهم بين كل مكون حوالي دقيقه
‎وبعد كدا الكريمه ونص كوب مياه سلق المكرونه
‎والنص التاني ندوب في النشا تقلبتين


ونحط الفـراخ :
‎اخر حاجه نص كميه الجبنه
‎نقلب لغايه ما الصوص يغلي ويتقل حاجه بسيطه بعدها
‎نحط المكرونه نقلب كويس
وباقي الجبنه اخر حاجه
ونقلبهم حوالي دقيقتين
( انا اعتمدت علي الجبنه بس ومحطش ملح )
ودوقوا وظبطي الملح حسب ما بتحبوا

إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.