The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

خبز اللبن

الشاف سالي هاني

خبز اللبن

الطريقه:

فى وعاء على نار هاديه هنحط ٤٠ جم دقيق عليه ٢٠٠ جم ماء ونقلبهم كويس حتى تمام الذوبان ونستمر فى التحريك حتى تتكون عجينه لينه بتمط نرفعها من النار نتركها تبرد ونغلفها ونتركها فى الثلاجه لمده ٦ ساعات ونخرجها قبلها بساعه


فى وعاء عجن نضع ٥٨٠ جم دقيق مخبوزات و٦٠ جم سكر و١٢ جم ملح ١٠ جم خميرة ١٠ جم لبن بودر والدقيق يكون منخول نمزج المكونات جيدا ثم نضع عليهم بيضه كبيره و٢٦٠ جم لبن والخليط إللى وضعناه فى الثلاجه سابقا ونقلب العجين كويس هتتكون عجين ملزقه نستمر فى العجن لمده ٧ دقايق ثم نتركها ترتاح خمس دقايق وبعدين نضيف دقيق على الرخام وننزل بالعجين ونضع فوقها ٥٠ جم زبده الحراره الغرفه ونعجن متقلقيش هتلزق وتسليح بعدين هتلم تانى العجن لمده عشر دقائق


تترك العجين ترتاح لمده ساعه فى مكان دافئ


اقسم العجين حسب حجم قالب التوست انا عندى واحد كبير اخد اربع قطع وواحد صغير اخد ثلاث بس زى الصوره فقسمت العجين لسبع قطع كل قطعه شكلتها لكوره ملساء وغطيتهم يرتاحوا ربع ساعه


اخدت كل كوره وفردتها بالنشابه بيضاوى وقفلتها زى الظرف مع غلق أطراف العجين جيدا ليتشكل روول بيضاوى حطيتهم فى القالب جنب بعض وسيبتهم يخمروا ساعه دهنت الوجه لصغار بيض ورشيت سمسم


ملحوظات:


١ _ التسويه فى فرن مسبق التسخين على ١٧٠ درجه لمده ٢٥ دقيقه ويمكن فتح الشوايه فى الاخر عشان الوجه ياخد لون
٢

تغطى بفوطه منديه وهى ساخنه حتى تحافظ على طراوة الخبز ٣- للتأكد من نجاح الوصفه بعد ما تبرد خالص وخارجها من القالب اذا ضغطى الخبز لاسفل يرتفع ويعود كما كان وذلك لأنه هش جدا وقطنى ٤ اذا كان القالب بتاعك بيلزق يمكن دهنه بقليل من الزيت أو الزبد

إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.