The Buzz Magazine
The Buzz Magazine

صنية السردين البلدي المخلي

الشاف سالي هاني

صنية السردين البلدي المخلي
صنية السردين البلدي المخلي

لا تقولي تونة ولاغيرو وتخليل مكاريل علي انو تونة مهما عملتي في لاهيبقي طعم التونة ابدا غير زفارتو لكن السردين البلدي دة اقسم باللة حاجة وهم لو مشيتي علي الخطوات هتاكلي احلي تونة في دقايق
المقادير
كيلو سمك سردين (بلدي) اهم حاجة
ثوم 7 فصوص ثوم
عدد7 ليمون
معلقة كسبرة ناشفة كبيرة
معلقة ملح كبيرة مليانة
5 قرون فلفل اخضر حار
2 معلقة كمون ك
معلقة بهارات سمك معلقة ص
الطريقة
يتم فتح السمك من الداخل ونسحب الشوكة الي في منتصف السمكة لاخرجها من السمكة ثم يغسل السمك بالخل والملح والدقيق والليمون ثم يشطف جيدا ثم يصفي علي مصفي لمدة ساعة كاملة لعدم وجود اي ماء
في الكبة نضع الثوم مع الفلفل الحار مع الكمون مع الكسبرة مع بهارات السمك مع الملح ويتم ضربهم جيدا الي ان يصبح الخليط ناعم جدا ثم بعد ذلك يتم عصر الليمون هناخد السمك ونقلب علية شوية من التتبيلة دي ونفضل نقلب في السمك علشان كلة ياخد التتبيلة نحضر صنية نرص بها السمك كلة جنب بعضة ثم نضع الزيت الي ان يغطي السمك نفتح النار ونوطيها وبيقعد حوالي ساعة علي نار هادية الي ان ينضج تماما يبرد بعد ذلك ثم يوضع في الثلاجة ويتم اخراجو وناخد الكمية المطلوبة ونقطعها قطع مثل التونة ونضع عليها زيت

إشترك في نشرتنا الإخبارية
اشترك معنا للتوصل بآخر الأخبار، المقالات والتحديثات، ترسل مباشرة لبريدك الإلكتروني
يمكنك سحب اشتراكك متى شئت

اترك رد

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.