طاجن الرز المعمر باللحمه
كتبت :الشاف سالي هاني

المكوّنات:
4 كوب ارز مصري مغسول
2 كوب حليب
2 كوب مرقه لحمه
قشطه بلدي
لسلق اللحمه(طماطم/بصل/معلقة بهارات مشكلة/ملح)
معلقه كبيره سمنه بلدي
الخطوات:
نشوح اللحمه علي النار مع كل البهارات
نزودها ماء ساخن الي أن تنضج تماما
نشوح الارز مع السمنه وننزلةبيه ف الطاجن
نضع عليه الحليب
ثم المرقه ونرص قطع اللحمه علي وش الطاجن
اخر حاجه نضع القشطه وندخله الفرن علي الرف الأوسط علي نار متوسطه لمده نص ساعه او حتى يحمر وشة ويقدم بالف هناوشفا