طريقة عمل الكوردن بلو الصحي
كتب/الشاف سالي هاني

الكوردن بلو من أشهى الأكلات اللي كتير مننا بيحبها لكن مشكلتها بتكون دايما في حاجتين:
- الحشو الزيادة من الجبنة
- وطبعا القلي في الزيت
عشان كدة إحنا هنحل المشكلتين دول عشان نعمل كوردن بلو صحي وخفيف و سعراته قليلة
◾ المقادير:
🔸️صدر فرخة
🔸️ جبنة موتزاريلا لايت
🔸️شريحة تركي مدخن (فصوص) أو روزبيف
◾طريقة التحضير:
بكل بساطة هنفتح صدر الفرخة بالسكينة ونضيف شريحة التركي أو الروزبيف فوقه وفوقهم الجبنة الموتزاريلا لايت وبعد كدة هنلفهم مع بعض عشان يدينا الشكل الأسطواني الجميل ونثبتهم بالخلة.
◾بعد كدة عندنا طريقتين للتسوية:
🔸️يا إما هنعملهم بالبيض والبقسماط وندخلهم الفرن
🔸️أو هنرش عليهم شوية موتزاريلا لايت مع أعشاب زي الروزماري وندخلهم الفرن برضه
في الحالتين هياخد تقريبا من 20 -30 دقيقة ⏲ على نار متوسطة
وبكدة يبقى معانا أحلى كوردن بلو صحي، القطعة فيها حوالي 450 سعر حراري فقط في حين إن المقلي في الزيت ممكن يوصل لأضعاف الرقم ده 🤩
وبالهنا والشفا